Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Οι δραστηριότητες που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Οι δραστηριότητες που μας φτιάχνουν τη διάθεση


Η επιστήμη μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, αφού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι ειδικοί ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε καλύτερη διάθεση.


Κάντε σχέδια

Σύμφωνα με έρευνα του 2007 (Van Boven & Ashworth) η ικανοποίηση που παίρνουμε από την αναμονή μιας όμορφης βόλτας που σχεδιάζουμε, των διακοπών ή μιας επετείου ή γιορτής, μπορεί να γεννήσει ένα πολύ μεγάλο θετικό συναίσθημα που άμεσα μας φτιάχνει τη διάθεση.


Πείτε «ευχαριστώ»

 Η ευγνωμοσύνη μας βοηθά να εκτιμήσουμε όλα όσα έχουμε, για αυτό ακόμα κι ένα μήνυμα που λέμε ‘ευχαριστώ’ στα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορεί να μας δώσει την χαρά που αναζητάμε.


«Ξοδέψτε» χρήματα για κάποιον άλλο

Μπορεί να περνάμε δύσκολες στιγμές, όμως αν αποφασίσουμε να δώσουμε σε αυτούς που έχουν λιγότερα από εμάς ή να προσφέρουμε ένα δώρο σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή μας.


Γυμναστική

Η γυμναστική, σύμφωνα με τους ειδικούς, μας δίνει ενέργεια, απομακρύνει το άγχος και την ένταση και μας βελτιώνει την ψυχολογία. Δεν χρειάζεται να περάσετε πολλές ώρες στο γυμναστήριο, μια σύντομη βόλτα στο κοντινό πάρκο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα άμεσα.


Μουσική

Η μουσική σύμφωνα με έρευνες μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, για αυτό προτιμήστε να χαλαρώσετε στο σπίτι ακούγοντας την αγαπημένη σας playlist ή καλύτερα βάλτε τα ακουστικά σας και κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου