Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ποιο πρόσωπο βλέπεις πρώτα; Η απάντηση δείχνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη

Ποιο πρόσωπο βλέπεις πρώτα; Η απάντηση δείχνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη


Με την κατάθλιψη να μαστίζει 1 στους 10 Αμερικάνους, δεν είναι περίεργο που οι γιατροί κάνουν τα πάντα για να καταλάβουν τον κίνδυνο για κατάθλιψη και να ρίξουν φως στη συχνότητα που εμφανίζεται.


Οι επιστήμονες έχουν βρει έναν απλό τρόπο που αποκαλύπτει πόσο πιθανό είναι να εμφανίσεις κατάθλιψη.

Δες τη φωτογραφίες. Σε ποιο πρόσωπο επικεντρώθηκες πρώτα;



Αν κοίταξες το νευριασμένο πρόσωπο, που δείχνει τα δόντια του και έχε θυμωμένη έκφραση, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη.

Οι ερευνητές από την Αμερική έκαναν μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 160 γυναίκες, από τις οποίες οι 60 είχαν ιστορικό με κατάθλιψη και οι υπόλοιπες 100 δεν είχαν. Δείχνοντας στους συμμετέχοντες μια σειρά από πρόσωπα, το ένα με ουδέτερη έκφραση ενώ το άλλο με θυμό, λύπη ή χαρά, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που επικεντρώθηκαν περισσότερο στα θυμωμένα πρόσωπα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Οι γυναίκες της έρευνας που είχαν προηγούμενο ιστορικό με κατάθλιψη, έτειναν να κάνουν focus περισσότερο στα νευριασμένα πρόσωπα απ' ό, τι εκείνες που δεν είχαν κανένα προηγούμενο ιστορικό. Η έρευνα επίσης ανακάλυψε ότι αυτός ο κίνδυνος εμφάνισης της κατάθλιψης αφορούσε επανεμφάνιση μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου