Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Οι μαμάδες πρέπει να αφήσουν τους μπαμπάδες να δεθούν με τους γιους τους!

Οι μαμάδες πρέπει να αφήσουν τους μπαμπάδες να δεθούν με τους γιους τους!

Η μαμά ξέρει καλύτερα ή τουλάχιστον έτσι λένε. Μία ειδικός στην ανατροφή των παιδιών, λέει πως οι μαμάδες πρέπει να αφήσουν τους μπαμπάδες να έχουν μεγαλύτερο ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών, ειδικά όταν πρόκειται για τους γιους τους.
Στο νέο της βιβλίο, η συγγραφέας Noël Janis-Norton λέει ότι οι μαμάδες μπορεί να είναι πολύ κτητικές, όσον αφορά τους γιους αλλά οι άνδρες είναι εκείνοι που έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή από ό, τι οι γυναίκες στα αγόρια ώστε να γίνουν σωστοί ενήλικες. Οι μαμάδες όμως δύσκολα κάνουν πίσω ώστε να αφήσουν τους μπαμπάδες να αναλάβουν τα ηνία.

Στο βιβλίο της η συγγραφέας επίσης αναφέρει, πώς μια ισχυρή πατρική φιγούρα - η οποία θα μπορούσε να είναι ένας πατριός, ο παππούς ή ο θείος - είναι ζωτικής σημασίας για τα αγόρια καθώς μαθαίνουν πώς να χειρίζονται τα συναισθήματά τους, τη σωματική δύναμη και πώς να σέβονται τους άλλους και τον εαυτό τους.
Επίσης αναφέρει ότι οι μητέρες θα πρέπει να επιτρέψουν στους μπαμπάδες να βρουν τη δική τους φόρμουλα στην ανατροφή των παιδιών - και αυτό περιλαμβάνει το να τους αφήνουν να κάνουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τον δικό τους!
«Οι μητέρες πρέπει να επιτρέπουν στους μπαμπάδες να είναι μπαμπάδες και να έχουν τη δική τους μοναδική σχέση με τα παιδιά τους - και ιδίως με τα αγόρια τους - χωρίς να προσπαθούν να τα χειραγωγήσουν» ανέφερε η Norton στην Daily Mail. «Ένα αγόρι κάποια στιγμή θα χάσει το σεβασμό για την μητέρα του, όταν εκείνη κριτικάρει συνέχεια τον πατέρα του!».
Η Janis-Norton, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο της «Πιο ήρεμα, πιο εύκολα, πιο ευτυχισμένα αγόρια», λέει πως οι μαμάδες συχνά υποθέτουν ότι γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα από τους μπαμπάδες.
Μέσα από το βιβλίο της προσπαθεί να συμβουλέψει τις μητέρες ότι μερικές φορές, χρειάζεται να κάνουν ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους μπαμπάδες να σφυρηλατήσουν ενεργά τη σχέση πατέρα-γιου.
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/eimai-mpampas/item/27384-oi-mamades-prepei-na-afisoun-tous-bampades-na-dethoyn-me-tous-gious-tous#ixzz3fWQsGPtu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου