Σάββατο 9 Μαΐου 2015

O ”Αιματοβλύτης” Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις.

Ag.NIKOLAOS_web
Ολοζώντανο θαύμα και αφορμή για δοξολογία στο Θεό η παρουσία του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στο αγιολόγιο της Εκκλησίας. Η επιλογή του Αγίου να αφιερωθεί στο Θεό ολόψυχα και μαρτυρήσει γι αυτόν όταν καλέστηκε να ομολογήσει τον Τριαδικό Θεό ήταν η αιτία να γίνει για το πλήρωμα της Εκκλησίας, τον λαό του Θεού, ένα διαρκές θαύμα στους αιώνες.

 Αυτό συμβαίνει γιατί ο Θεός επέτρεψε στο δέντρο όπου μαρτύρησε ο Άγιος να αναβλύζει αίμα! Όποιος πιστός χριστιανός προσέρχεται με μετάνοια, πίστη και ευλάβεια αμέσως λαμβάνει το αίμα από το μαρτυρικό δέντρο και με προσευχή γίνεται θεραπεία ασθενειών ιδιαίτερα όσες έχουν σχέση με δερματικές παθήσεις.
 Εξαιτίας αυτού του παράδοξου και μεγάλου σημείου από το Θεό μπορούμε να αποκαλούμε τον Άγιο Νικόλαο «Αιματοβλύτη» όπως αποκαλούμε ήδη τον Άγιο Δημήτριο Μυροβλύτη γιατί αναβλύζει από τα άγια λείψανά του Μύρο.
Χριστιανοί από ιερή  περιέργεια παρακινούμενοι , μιμούμενοι πιθανώς τον άπιστο Θωμά, έστειλαν στο Χημείο του Κράτους «το αίμα» του Αγίου και έλαβαν την απάντηση ότι  όντως αυτό το υγρό περιέχει στοιχεία γνήσια και αληθινά ανθρώπινου αίματος και ότι δεν μπορεί να καταταχτεί σε κάποια γνωστή ομάδα αίματος. Έτσι και με επιστημονικό τρόπο φανερώθηκε και αποδείχτηκε η παρουσία και η παντοδυναμία του Τριαδικού Θεού , με αφορμή την αιματοβλυσία από το μαρτυρικό δέντρο του Αγίου Νικολάου του Νέου του Αιματοβλύτου στα Βούνενα της Θεσσαλίας.
Ύμνος, δοξολογία, ευχαριστία στον Τριαδικό Θεό για κάθε δωρεά και ευλογία που μας δίνει και μετάνοια να έχουμε στις ζωές μας.
Δημήτριος Τζαφέρης
π. Ευάγγελος
Πηγή:inagiounikolaoutouneou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου