Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δραματική αύξηση της κακοποίησης γυναικών στην Ελλάδα!

Αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών όπως καταγράφηκαν φέτος στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα Ισότητας Βάσω Κόλλια, φέτος το ποσοστό κακοποίησης των γυναικών εμφανίζεται αυξημένο κατά 47% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ουσιαστικά μία στις τρεις γυναίκες φαίνεται πλέον να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού!
«Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε η κ. Κόλλια. «Τα περιστατικά αυτά δεν καταγράφονται στις χώρες που είναι τελευταίες στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται στη χώρα μας και δεν αφορούν την Ελλάδα των παλιών ταινιών, αλλά την Ελλάδα του 2013. Είναι πιθανό να έχουμε ακούσει τον καβγά του ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή οι ίδιοι να είμαστε παθόντες. Είναι φαινόμενο που η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να ελέγξει αποτελεσματικά ώστε να εγείρει ζητήματα για τη στάση μας ως πολίτες και συνάνθρωποι» τόνισε.
Η κ. Κόλλια σημείωσε ότι τα στοιχεία βασίζονται στα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι.
Σημ. bloger: Η έρευνα αφορά το 2013
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου