Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

5 τιπς για να μετατρέψετε το χόμπι σας σε δουλειά πλήρους απασχόλησης

job-seeker

Για να νιώσει κανείς ολοκληρωμένος, όσον αφορά την εργασία του, πρέπει πάνω απ όλα να αγαπάει αυτό που κάνει.
Δεν είναι, όμως, εύκολο καθώς για πολλούς η διαδικασία επιλογής καριέρας χαρακτηρίζεται από τη διαθεσιμότητα και τον μισθό. Ενώ, οι συγκεκριμένες προτεραιότητες είναι δικαιολογημένες, δεν θα μπορέσετε ποτέ να νιώσετε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά σας.

Συνεπώς, η αρχή για να βρει κανείς το επάγγελμα που θα τον ικανοποιεί, είναι να αναρωτηθεί «Τι πραγματικά αγαπάει να κάνει;» στην περίπτωση που μέσα στις πρώτες απαντήσεις βρίσκεται το χόμπι του, τότε είναι καιρός να σκεφτεί πώς θα το μετατρέψει σε επιχείρηση!
Δεν είναι εύκολο γι αυτό ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Καινοτομήστε, από το χτίσιμο τους προϊόντος μέχρι την προώθηση του στην αγορά πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.
2. Η επιμονή είναι αναγκαίο συστατικό της επιτυχίας ειδικά σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να ασχολείστε καθημερινά με και συστηματικά με το χόμπι σας, ώστε να το μετατρέψετε σε μία κερδοφόρο επιχείρηση.
3. Επιδιώκετε να λαμβάνετε feedback και κριτική για τη δουλειά σας, καθώς θα σας βοηθήσει να την κάνετε ακόμα καλύτερη.
4. Ακολουθήστε απλές διαδικασίες και μην καταπιάνεστε με πολλά πράγματα κάθε φορά, με φόβο να μην γίνει τίποτα τέλεια. Ένας βασικός προγραμματισμός θα σας βοηθήσει να επιτύχετε.
5. Μείνετε πιστοί στο όραμα σας και σύντομα θα έχετε αποτελέσματα.
Πηγές: epixeiro.gr-  ikypros.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου