Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δέκα ΣΥΝ δύο συμβουλές για προστασία της οικίας σας από κλοπές

66d211f55ed80d46c939211f57414b69_L1.Κλειδώνετε πάντοτε τις πόρτες και τα παράθυρα όταν απουσιάζετε από το σπίτι, ακόμα και για μικρό διάστημα.

2.Κλείνετε τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες, ώστε να μην μπορούν οι διαρρήκτες να δουν τι υπάρχει στο σπίτι σας.
3.Μην ανοίγετε πότε την πόρτα χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. Ελέγξετε ποιος χτυπά την πόρτα από το «μάτι» ή μέσω θυροτηλεφώνου/θυροτηλεόρασης.

4.Τοποθετήστε στην πόρτα αλυσίδα ασφαλείας.
5.Μη δίνετε κλειδιά σε καθαρίστριες ή άλλα πρόσωπα.
6.Μην αφήνετε δεύτερο κλειδί κάτω από γλάστρες ή χαλάκι.
7.Μην αφήνετε το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας, ούτε εξωτερικά ούτε και εσωτερικά.
8.Μην αφήνετε κλειδιά της κατοικίας σας στο αυτοκίνητο όταν το παίρνετε για πλύσιμο επισκευή ή συντήρηση.
9.Μη γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία που φυλάγετε στο σπίτι σας. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η πληροφορία να φτάσει και σε διαρρήκτη.
10.Αν ζείτε σε πολυκατοικία βεβαιωθείτε ότι η κεντρική είσοδος της πολυκατοικίας παραμένει κλειστή και ότι δεν μπορούν να εισέλθουν άτομα που δεν έχουν σχέση με το χώρο. Δώστε σημασία στην είσοδο του διαμερίσματος σας, εγκαταστήστε συμπαγή πόρτα εισόδου και κλειδαριά που παρέχει ψηλό επίπεδο ασφαλείας.
11.Προσπαθήστε να γνωρίσετε τους γείτονες σας και να καλλιεργήσετε με αυτούς σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης.
12.Αν προσεγγίζοντας την οικία σας αντιληφθείτε την παρουσία διαρρήκτη, ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και περιμένετε σε απόσταση ασφαλείας. Μην επιχειρήσετε να τον συλλάβετε εφόσον δεν είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε. Εάν δεν μπορείτε να τον αποφύγετε προσπαθήστε να του μιλήσετε με ήρεμο τρόπο.
Πηγή: onlycy.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου