Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πέντε πράγματα που ένας μπαμπάς κάνει καλύτερα!

Πέντε πράγματα που ένας μπαμπάς κάνει καλύτερα!Οι μπαμπάδες τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να είναι πιο ενεργοί σε ό,τι αφορά την ανατροφή και την ενασχόληση με το παιδί τους. Στο παρελθόν οι μαμάδες είχαν την πρωτιά σε όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά πλέον οι μπαμπάδες έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος.

Οι μπαμπάδες είναι σίγουρα διαφορετικοί από τις μαμάδες και όπως είναι φυσικό, όλα τα ζητήματα τα αντιμετωπίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, που πολλές φορές δεν είναι πάντα αποδεκτός από την μαμά. Μάλιστα ακόμη και τα παιδιά προτιμούν τις περισσότερες φορές τον μπαμπά τους αντί την μαμά τους. Γιατί όμως; Και τι είναι αυτό τέλος πάντων που κάνει καλύτερα ένας μπαμπάς;

1. Δε φωνάζει

Ότι και αν γίνει, είτε είναι ζημιά είτε είναι σκανταλιά ο μπαμπάς θα τα μαζέψει και δεν θα φωνάξει καθόλου, εν αντιθέσει με μια μαμά που και θα φωνάξει και ενδεχομένως να βάλει και τιμωρία.


2. Παίζει σαν μικρό παιδί
Και όταν λέμε σαν μικρό παιδί το εννοούμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας μπαμπάς θα επιτρέψει το παιχνίδι με την μπάλα μέσα στο σπίτι και σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που αυτός που θα σπάσει κάτι θα είναι ο ίδιος ο μπαμπάς.


3. Διαβάζει καλύτερα ένα παραμύθι
Κακά τα ψέματα. Μια μαμά μετά από ένα σημείο θα κουραστεί να κάνει αστείες εναλλαγές στη φωνή της, εν αντιθέσει με έναν μπαμπά που όχι μόνο θα αλλάξει τη φωνή του, αλλά είναι ικανός να φορέσει περίεργα ρούχα για να το κάνει ακόμη καλύτερο.


4. Βάζει το παιδί για ύπνο
Μπορεί να ξαπλώνουν στο κρεβάτι στις 8.30 αλλά μέχρι τις 10.00 το μικρό σας σίγουρα θα έχει κλείσει τα μάτια του. Μην σας ενοχλεί που παίζουν και γελούν.


5. Είναι πάντα χαλαρός...
... σε πολλά θέματα. Όπως το θέμα του φαγητού, το θέμα του ύπνου, το θέμα του μπάνιου και του προγράμματος γενικότερα. Και αυτό είναι κάτι που λατρεύουν πολύ τα παιδιά.

Ο ρόλος του πατέρα είναι σημαντικός στη ζωή και την ανατροφή των παιδιών. Για αυτό και μόνο, ένας πατέρας θα πρέπει να είναι ενεργός στη ζωή του παιδιού του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου