Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα απαλλάξω το παιδί μου για πάντα από τις ψείρες;

Πώς θα απαλλάξω το παιδί μου για πάντα από τις ψείρες;

Και ποιος από εμάς δε έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ως παιδί. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών σου κάθε φορά που ξεκινούσαν τα σχολεία ή ακόμα περισσότερο όταν επέστρεφες από τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Παραπονιόσουν για τη φαγούρα στο κεφάλι σου και τότε η μαμά ανακάλυπτε τις όχι και τόσο αγαπημένες ψείρες... να κάνουν βόλτες ανάμεσα στα μαλλιά σου. Τώρα όμως οι ρόλοι άλλαξαν και εσύ είσαι από την πλευρά της μανούλας.


Πρώτα από όλα δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Αν θέλεις να αποφύγεις τα χημικά προϊόντα και φυσικά να γλιτώσεις κάποια χρήματα, σου βρήκαμε τη λύση, για να πεις αντίο... στις ενοχλητικές ψείρες. Δες, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις:


Θα χρειαστείς: Στοματικό διάλυμα μέντα, Μηλόξυδο, 1 ειδικό χτενάκι ,1 αδιάβροχο σκουφάκι και μία καθαρή πετσέτα.

Ανακατεύεις καλά το στοματικό διάλυμα με το μηλόξυδο και απλώνεις το μείγμα κατά μήκος του κεφαλιού. Εξήγησε στο παιδάκι σου, πως για την επόμενη ώρα πρέπει να φοράει το σκουφάκι, ώστε να εξοντώσετε τις ψείρες. Ύστερα, χτένισέ το με το ειδικό χτενάκι και το κεφαλάκι του είναι έτοιμο για λούσιμο.
Και να θυμάσαι πως ″Οι ψείρες δεν είναι σημάδι κακής υγιεινής και για αυτό δεν πρέπει να σου προκαλούν αμηχανία, πανικό ή ντροπή!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου