Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Έξι τρόποι για να γίνετε πιο χαρισματικοί

Έξι τρόποι για να γίνετε πιο χαρισματικοί

Μερικοί άνθρωποι έχουν κάτι το ξεχωριστό, κάτι που τους κάνει να νιώθουν από μόνοι τους σημαντικοί, έχουν αυτό που λέμε το... «χάρισμα».

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να διοχετεύουν την θετική τους ενέργεια και να κάνουν τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα με τους εαυτούς τους. Είναι αυτοί που όλοι θα ήθελαν να έχουν στη ζωή τους για να τους βοηθάνε και να τους εμψυχώνουν.
Ωστόσο, αν δεν νιώθετε οι ίδιοι πως ανήκετε σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία των ανθρώπων, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να αλλάξετε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και να γίνεται και εσείς... «χαρισματικοί».

1. Να ακούτε περισσότερο και να μιλάτε λιγότερο
Κάντε ερωτήσεις. Διατηρήστε επαφή με τα μάτια. Να χαμογελάτε, να κάνετε διάφορους μορφασμούς με το πρόσωπο. Ανταποκριθείτε περισσότερο μη λεκτικά.
Στη συνέχεια, όταν μιλάτε, καλύτερα να μην δίνετε συμβουλές, εκτός και αν σας ζητηθεί. Ακούγοντας περισσότερα παρά μιλώντας δείχνετε ότι το θέμα σας ενδιαφέρει περισσότερο.

2. Μην επιλέγετε εσείς τι θα ακούσετε
Οι απίστευτα χαρισματικοί άνθρωποι τους ακούν προσεκτικά όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση ή το επίπεδό. Δημιουργούν την αίσθηση πως όλοι έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους.

3. Τοποθετήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα μακριά
Όταν συνομιλείτε με κάποιον, φροντίστε να μην αποσπάτε η προσοχή σας κοιτάζοντας για παράδειγμα το κινητό σας τηλέφωνο. Μην εστιάζετε οπουδήποτε αλλού, έστω και για μια στιγμή.
Δώστε όλη σας την προσοχή στο συνομιλητή σας. Αυτό είναι ένα δώρο που λίγοι άνθρωποι δίνουν.

4. Πάντοτε, να δίνετε πριν λάβετε
Μην σκεφτείτε τι μπορείτε να πάρετε. Εστιάστε στο τι είναι αυτό που μπορείτε να δώσετε εσείς. Δίνοντας μπορείτε να δημιουργήσετε μια πραγματική  σχέση.

5. Επιλέξτε ποια στάση θα κρατήσετε
Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε επηρεάζουν τη στάση των άλλων και αυτό επηρεάζει και εσάς. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να λέτε ότι πάτε σε μια συνάντηση. Να λέτε πως πάτε θα συναντηθείτε με ορισμένους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να λέτε πως πάτε να γνωρίσετε έναν πελάτη. Να λέτε πως πάτε να μοιραστείτε ενδιαφέροντα πράγματα με άλλους ανθρώπους.
Όλοι θέλουμε να έχουν δίπλα τους ευτυχισμένους και ενθουσιώδεις ανθρώπους.

6. Μην συζητάτε τις αποτυχίες των άλλων
Σύμφωνοι, όλοι μας κάνουμε λίγο κουτσομπολιό. Το θέμα είναι πως με αυτό τον τρόπο δεν σεβόμαστε τις ζωές των άλλων ανθρώπων.
Να μην γελάτε με τους άλλους. Όταν το κάνετε, οι άνθρωποι γύρω σας αναρωτιούνται αν μερικές φορές γελάτε και με εκείνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου