Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Θέλεις… «αετίσια» όραση; Σου έχουμε τις τοπ 5 τροφές για να το πετύχεις!

Θέλεις… «αετίσια» όραση; Σου έχουμε τις τοπ 5 τροφές για να το πετύχεις!

Πλούσιες στα συστατικά που τα μάτια σου χρειάζονται, μπορούν να συμβάλλουν θεαματικά στην καλύτερη λειτουργία τους!


 Η όραση είναι μια από τις πέντε αισθήσεις μας, που αποτελούν διαύλους για να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, και μάλιστα από πολλούς θεωρείται και η πιο σημαντική, αφού οι πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω αυτής είναι άμεσες εικόνες που μας καθιστούν ικανούς να εγκλιματιζόμαστε γρήγορα στο περιβάλλον. Επομένως, η καλή της λειτουργία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας στη ζωή μας, και φυσικά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Παρακάτω, θα βρεις τις 5 κορυφαίες τροφές που συμβάλλουν δυναμικά στην διεκπεραίωση του στόχου αυτού, καθώς είναι σύμμαχοι της υγείας των ματιών μας.

1.Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά: Τα εν λόγω λαχανικά, όπως το σγουρό μαρούλι, το σπανάκι και η ρόκα, είναι πλούσια σε δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά, την λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη. Τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να μειώσουν αισθητά τις πιθανότητες εμφάνισης καταρράκτη και να συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που οδηγούν σε αποσύνθεση της «ωχράς κηλίδας» και στην συνέχεια ενδεχομένως σε τύφλωση, σε μεγαλύτερες ηλικίες.




2.Αυγά: Περιέχουν επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, όμως οι ευεργετικές ιδιότητές τους δεν τελειώνουν εκεί, αφού είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Α και ψευδάργυρο, που δρουν ενάντια στην ξηροφθαλμία και στην ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.




3.Λιπαρά ψάρια: Το ιχθυέλαιο, που βρίσκεται στη σάρκα λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα και η τσιπούρα, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε DHA, ένα λιπαρό οξύ που είναι πολύτιμο για την σωστή λειτουργία των ματιών, αφού συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση των σωστών επιπέδων υγρασίας τους.




4.Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και Ω-3 λιπαρά, οι ξηροί καρποί, και κυρίως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, μπορούν να συμβάλλουν θεαματικά στην υγιή λειτουργία των ματιών μας. Φρόντισε λοιπόν, να τρως μια χούφτα ξηρούς καρπούς τη μέρα για την πρόληψη διάφορων οφθαλμολογικών παθήσεων.




5.Λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα: Τα λαχανικά αυτής της κατηγορίας, όπως το καρότο, η γλυκοπατάτα και η πιπεριά, είναι πλούσια σε β-καροτίνη, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη αυτή συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αμφιβληστροειδούς αλλά και στην δυνατότητα όρασης στο φως χαμηλής έντασης.

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου