Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τα 6 αντικείμενα του σπιτιού που πάντα ξεχνάς να καθαρίσεις! Και φυσικά είναι εξίσου βρώμικα!

Τα 6 αντικείμενα του σπιτιού που πάντα ξεχνάς να καθαρίσεις Όλα τα παρακάτω αντικείμενα έχουν ένα πολύ βασικό κοινό χαρακτηριστικό:

μπορεί να θεωρείς πως δεν χρειάζονται συχνά, ή ακόμα και καθόλου, καθάρισμα, όμως είναι εξίσου βρώμικα με κάποια άλλα, που συνηθίζεις να καθαρίζεις τακτικά, και μάλιστα θεωρείς τη διαδικασία αυτή, απαραίτητη για την υγιεινή σου.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να συμπεριλάβεις τον καθαρισμό τους στις βασικές καθημερινές δουλειές σου, γιατί πράγματι δεν χρειάζεται. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα κάνεις γενική καθαριότητα, μην ξεχάσεις να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για τον καθαρισμό τους.


1.Κάδος απορριμμάτων
Μπορεί να τοποθετείς σακούλα στο εσωτερικό του κάδου προκειμένου να μην τον λερώσεις, ωστόσο τις περισσότερες φορές για κάποιο λόγο - είτε γιατί υπάρχει κάποια τρυπά στη σακούλα, είτε γιατί τη βγάζεις με λάθος τρόπο- τα υγρά των σκουπιδιών καταλήγουν στον πάτο του κάδου και λιμνάζουν εκεί, δημιουργώντας εστία μικροβίων. Μην παραμελείς, λοιπόν, να καθαρίζεις τους κάδους του σπιτιού σου πολύ τακτικά.


2.Χαλάκι μπάνιου
Παρόλο που το χρησιμοποιείς για τη στιγμή που βγαίνεις από το μπάνιο, ουσιαστικά πατάς πάνω του πολλές ακόμα φορές και μάλιστα φορώντας τα παπούτσια σου, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται εκεί αρκετή βρωμιά. Παράλληλα, η υγρασία που μένει πάνω σε αυτό οδηγεί στη δημιουργία διάφορων μικροβίων. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να το πλένεις όσο το δυνατόν συχνότερα.


3.Φυτά εσωτερικού χώρου
Μπορεί να έχεις τα φυτά μέσα στο σπίτι σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως αυτά δεν λερώνονται. Αντιθέτως, εφόσον δεν βρέχεις με κάποιο τρόπο τα φύλλα τους όταν τα ποτίζεις, συγκεντρώνουν σκόνη και συνήθως αμελείς να τα ξεσκονίσεις. Χρησιμοποίησε ένα πανάκι για να τα καθαρίσεις, και τα φύλλα τους θα λάμψουν και πάλι.


4.Το σίδερο ρούχων
Με το πέρασμα του χρόνου και με την συχνή χρήση, η πλάκα του σίδερου συσσωρεύει άλατα και διάφορες άλλες βρωμιές, με αποτέλεσμα στο τέλος να γίνεται αρκετά δύσκολη η διαδικασία του σιδερώματος. Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιείς πολύ λεπτά και επίσημα ρούχα, ο κίνδυνος να τα λερώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερος. Καθάρισε την πλάκα χρησιμοποιώντας δύο από τα τελειότερα φυσικά καθαριστικά, μαγειρική σόδα και ξύδι.


5.Τα τηλεκοντρόλ
Εντάξει ,παραδεχτείτε το, πως ακόμα και οι πιο καταναγκαστικοί τύποι με την καθαριότητα δεν θα έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία να καθαρίσουν το τηλεχειριστήριο. Άλλωστε, είναι σπάνιες οι φορές που έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με τέτοιες λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, αποτελεί εστία μικροβίων και ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού, αφού το πιάνουμε καθημερινά με βρώμικα χέρια. Επομένως, φρόντισε να το καθαρίζεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σκουπίζοντάς το με μια μπατονέτα εμποτισμένη με οινόπνευμα.


6.Η θήκη για τις οδοντόβουρτσες
Κάθε φορά που βουρτσίζεις τα δόντια σου και τοποθετείς πίσω στη θήκη την οδοντόβουρτσά σου, τα νερά που έχουν απομείνει πάνω της καταλήγουν στον πάτο της θήκης, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να δημιουργείται μούχλα στο σημείο εκείνο. Επιπλέον, η σκόνη και τα υπολείμματα από την οδοντόκρεμα συγκεντρώνονται επίσης στο σημείο αυτό, ώσπου στο τέλος καταλήγει να μετατρέπεται σε μια μικρή εστία μικροβίων. Διατήρησε την υγιεινή των αντικειμένων αυτών, και κατ' επέκταση του στόματός σου, καθαρίζοντας τη θήκη σου αρκετά συχνά.

Κωνσταντίνα Μερκούρη
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου