Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πώς μπορώ να βγάλω πιστοποιητικό γεννήσεως;

Πώς μπορώ να βγάλω πιστοποιητικό γεννήσεως;    Η γραφειοκρατία στη χώρα μας είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και στα περισσότερα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε την βρίσκουμε μπροστά μας.

Ένα από αυτά είναι η έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

1.Τυπώστε και συμπληρώστε την Αίτηση Πιστοποιητικού Γέννησης
2. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής σας Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου Υποβολή αίτησης για τη χορήγηση βεβαίωσης γέννησης του ενδιαφερομένου.

Γενικά Δικαιολογητικά
•Αίτηση χορήγησης αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης
•Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο), προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήμα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης .Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης. Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.

Βήμα 2: Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.
Βήμα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Βήμα 4: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει. Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει το αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο).
Στην περίπτωση όμως που έχετε ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω Ίνστερντετ ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.  http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/Dimotologio
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου