Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μαύρο πιπέρι: Το «θαυματουργό» καρύκευμα που ενισχύει τον οργανισμό μας

Μαύρο πιπέρι: Το «θαυματουργό» καρύκευμα που ενισχύει τον οργανισμό μας
Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από την Ασία.
Η Ινδική κουζίνα αλλά και η Κινέζικη και η Ιαπωνική χρησιμοποιούν πολύ συχνά το πιπέρι στα πιάτα τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στον Ιπποκράτη, το πιπέρι, χρησιμοποιούνταν σαν φάρμακο. Όταν έφτασε στην Ευρώπη μάλιστα η τιμή του άγγιζε αυτή του… χρυσού!

Στις μέρες μας, μπορούμε να προμηθευτούμε το μαύρο πιπέρι ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Η τιμή του είναι προσιτή σε όλους και τα οφέλη που προσφέρει για τον ανθρώπινο οργανισμό τεράστια!

Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη του μαύρου πιπεριού

Βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες διότι λειτουργεί ως διουρητικό και ενισχύει την εφίδρωση.
Μειώνει τις στομαχικές διαταραχές και προλαμβάνει το σχηματισμό εντερικών αερίων.
Το εξωτερικό στρώμα του πιπερόκοκκου βοηθάει στη διάσπαση των λιποκυττάρων. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι μας βοηθά να χάσουμε βάρος, «καίγοντας» παράλληλα το λίπος.
Το μαύρο πιπέρι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για το κρύωμα στο στήθος. Αυτό γιατί συμβάλει στην καταπολέμηση της συμφόρησης. Το ιδανικό «φάρμακο» για το κρυολόγημα είναι να προσθέσετε μία κουταλιά σε ένα φλιτζάνι τσάι με γεύση μέντας.
Βοηθάει την διαδικασία της πέψης. Πώς συμβαίνει αυτό; Όταν καταναλώνουμε πιπέρι, διεγείρονται οι γευστικοί κάλυκες και στέλνουν σήμα στο στομάχι να αυξήσουν την παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος. Το υδροχλωρικό οξύ βοηθάει το σώμα μας να αφομοιώσει τα τρόφιμα.
Τέλος, τα άτομα που υποφέρουν από ήπια ανορεξία, καταναλώνοντας πιπέρι, βοηθάνε τον οργανισμό τους να ανακτήσει την όρεξη του, λόγω του ότι διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες.
Βάλτε το μαύρο πιπέρι στην διατροφή σας και κάντε ένα ανεκτίμητο «δώρο» στον οργανισμό σας!
πηγή: www.med24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου