Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η κήλη δίσκου της μέσης

Πρόκειται για ένα πολύ συχνό πρόβλημα στις δυτικές κοινωνίες.


Συνήθως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται χειρουργικά γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν μπορούν οι μη επεμβατικές μέθοδοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 άρχισε μια προσπάθεια στην Αμερική και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας να γίνει έρευνα πάνω στην υδροστατικότητα του δίσκου και πως μπορεί αυτή να επηρεαστεί. Η αύξηση της ενδοδισκικής πίεσης ήταν και είναι ο λόγος που εμφανίζονται καλές στην σπονδυλική στήλη.
Τότε ξεκίνησε και η επανάσταση της σπονδυλικής μη χειρουργικής αποσυμπίεσης στην Αμερική. Ο ασθενής κάθεται σε μια ειδική καρέκλα και μετά από ειδική εξέταση αν είναι υποψήφιος για τέτοια θεραπεία ξεκινάμε την θεραπεία που είναι ανώδυνη και κρατά από 30 έως 40 λεπτά. Μετά το τέλος της θεραπείας ο ασθενής παίρνει ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού.
Σήμερα η αποσυμπίεση του δίσκου Είναι η μοναδική θεραπεία που δεν βελτιώνει μόνο τα συμπτώματα αλλά και την οξυγόνωση και την τροφικότητα του ιστού άρα θεραπεύει ουσιαστικά το πρόβλημα όπως λέει ο Φυσιοκοθεραπευτής – χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου