Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό και να αποφύγει την καισαρική. Μάθε το «μυστικό»

Τα-πάντα-για-την-καισαρική

 Οι γυναίκες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της κύησης είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν καισαρική, λένε οι επιστήμονες.
Το γρήγορο περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει στο μισό τον κίνδυνο να γεννηθεί ένα βαρύ μωρό. Το αυξημένο βάρος του μωρού αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που απαιτείται καισαρική.
Η μελέτη των ειδικών δείχνει επίσης ότι η άσκηση μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης ενός τύπου διαβήτη που επηρεάζει μόνο έγκυες γυναίκες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή στερούνται κάποια προστατευτικά βακτήρια που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα να «ωριμάσει» και να αποτρέψει μια σειρά από παθήσεις ή προβλήματα υγείας, όπως είναι οι λοιμώξεις και το άσθμα.
Επιπλέον είναι πιο επιρρεπή στην παιδική παχυσαρκία και την ανάπτυξη διαβήτη.
Στη μελέτη συμμετείχαν 510 έγκυες γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή. Οι γυναίκες της μίας ομάδας έκαναν 55 λεπτά αερόβιας άσκησης και ασκήσεις ευλυγισίας, τρεις ημέρες την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών της κύησης, ενώ οι υπόλοιπες δεν ακούνταν.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι εκείνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα άσκησης, εμφάνισαν μείωση των πιθανοτήτων να γεννήσουν ένα μωρό βάρους άνω των 4kg κατά 58 % , και ο αριθμός των αναμενόμενων καισαρικών τομών μειώθηκε κατά 34%.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό “British Journal of Sports Medicine.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου