Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η αγαπημένη μου πεθερά ζήτησε να της φυτέψω τζίντζερ. Τι στο καλό πάλι θέλει;

1970544_728460927198649_1135062407_n

Το τζίντζερ είναι η γνωστή μας πεθερόριζα..συγνώμη πιπερόριζα! Αφήνω τα αστεία με τις πεθερές για να μην παίζω με τον πόνο σας και να σας πω ότι το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυτά παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κατάλληλη εποχή για να αρχίσετε την καλλιέργεια είναι οι αρχές της άνοιξης. Θα χρειαστείτε μια φρέσκια και ζουμερή ρίζα τζίντζερ. Αφήστε τη ρίζα για ένα βράδυ μέσα σε χλιαρό νερό πριν την φυτέψετε.

Η πιπερόριζα αγαπά τα ζεστά τροπικά κλίματα αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί και σε ψυχρότερα μέρη. Διαλέξτε ένα σημείο του κήπου σας που δεν το χτυπά ο άνεμος ή ο ήλιος για πολλές ώρες και εμπλουτίστε το χώμα με κομπόστ. Για να ευδοκιμήσει το τζίντζερ χρειάζεται πλούσιο χώμα σε θρεπτικά συστατικά και πολύ νερό.
Χρειάζεται καθημερινό πότισμα, μιας και μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Μετά από περίπου 9 μήνες από τη μέρα που το φυτέψατε, μπορείτε να κόψετε λίγη από τη ρίζα του φυτού για να τη χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας

Πηγή:  facebook.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου