Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ανάρρωση από την καισαρική. Όσα δεν σας έχουν πει

Ανάρρωση από την καισαρική. Όσα δεν σας έχουν πει    Η καισαρική τομή μπορεί για κάποιους να είναι ένα χειρουργείο ρουτίνας, για κάποιους άλλους δεν παύει να είναι ένα χειρουργείο με τις όποιες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν.

Όσες γυναίκες έχουν επιλέξει να γεννήσουν με αυτόν τον τρόπο, έχουν ξεχάσει προφανώς την ταλαιπωρία που τράβηξαν τις επόμενες μέρες. Γιατί μπορεί να σας λένε ότι δεν είναι τίποτα, στην πραγματικότητα όμως η ανάρρωση θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη.

Καταρχήν, καθώς η αναισθησία θα υποχωρεί, θα αρχίσετε να νιώθετε πόνο γύρω από την περιοχή της τομής. Τα παυσίπονα είναι η λύση και φυσικά αυτό που θα σας πει ο γιατρός σας είναι να περπατάτε για να μειωθεί η πιθανότητα θρόμβωσης. Τι πρέπει να κάνετε όμως ώστε η ανάρρωση να μην σας ταλαιπωρήσει;
  • Κάντε μικρούς κύκλους με τους αγκώνες σας ή κρατήστε την αναπνοή σας για 3 έως 5 δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε αργά.
  • Δοκιμάστε να κάνετε αργούς, σύντομους και τακτικούς περιπάτους (μερικά βήματα τη φορά). Στην αρχή θα είναι αρκετά δύσκολο και επώδυνο λόγω των ραμμάτων όμως μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
  • Με τον καιρό αυξήστε την ποσότητα της άσκησης που κάνετε καθημερινά για να βοηθήσετε την καλύτερη επούλωση της περιοχής.
  • Θα νιώθετε τράβηγμα και τσιμπήματα στην περιοχής της τομής, η οποία θα είναι ευαίσθητη αρκετές εβδομάδες μετά τον τοκετό ενώ θα έχετε ένα μούδιασμα που θα φύγει με τον καιρό. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για να πιέζετε την περιοχή όταν γελάτε, βήχετε ή φταρνίζεστε.
  • Όπως ακριβώς και στον κολπικό τοκετό έτσι και στην καισαρική θα πρέπει να περιμένετε να δείτε αίμα από τον κόλπο, τα λεγόμενα λόχεια.
  • Έπειτα από καισαρική, θα νιώθετε κούραση και ευαισθησία και θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να αναρρώσετε. Θα πρέπει να αποφύγετε να ανεβαίνετε σκάλες και να σηκώνετε βάρη (όπως σακούλες σούπερ μάρκετ, καρέκλες κτλ) κατά την περίοδο αυτή.
  • πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου