Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα αντικουνουπικό στο σπίτι!

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα αντικουνουπικό στο σπίτι!   Λίγο η ζέστη, λίγο η υγρασία, τα κουνούπια δε λένε να εξαφανιστούν.

Όσες έχουμε μωράκι στο σπίτι φοβόμαστε καθώς ένα τσίμπημα μπορεί να του δημιουργήσει ακόμη και φλεγμονή. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνες σας με φυσικά υλικά, αντικουνουπικό το οποίο θα διώξει μακριά τους μικρούς αυτούς εχθρούς.

Θα χρειαστείτε ένα μάτσο από τα παρακάτω βότανα που είναι γνωστά για τις αντικουνουπικές τους ιδιότητες. Λεβάντα, σιτρονέλλα, ευκάλυπτος, βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι και σκόρδο. Επίσης θα χρειαστείτε, ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια προαιρετικά.
Λιώστε στο μπλέντερ όλα τα βότανα και βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε ελαιόλαδο τόσο που να σκεπάζει τα βότανα και ανάψτε τη φωτιά για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά και βάλτε το σε ένα βάζο γυάλινο. Πριν το κλείσετε απογεμίστε το με νερό κι ανακινείστε το καλά.
Τοποθετήστε το βάζο στο πιο σκοτεινό μέρος του σπιτιού, ώστε να μην το βλέπει καθόλου ήλιος, για περίπου μία εβδομάδα. Μία φορά την ημέρα μπορείτε να το ανακινείτε 1-2 φορές.
Σε μία εβδομάδα σουρώστε το λάδι. Το αντικουνουπικό είναι έτοιμο. Προσοχή όμως. Θα πρέπει να ελέγξετε αν εσείς ή το παιδί σας έχετε κάποια αλλεργία σε ένα από τα παραπάνω βότανα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου