Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Yπάρχει μια συνήθεια που είναι χειρότερη από το κάπνισμα

Μπορεί αποκλειστικό κίνητρο για κάποιες να επισκεφθούν το γυμναστήριο να είναι η εμφάνιση, αλλά ένα γυμνασμένο σώμα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που πρέπει να παρακινεί τους ανθρώπους.


Σύμφωνα με όλες τις έρευνες, το 10% των θανάτων σχετίζονται με την αδράνεια. Ποσοστό που ξεπερνάει αυτό των θανάτων από το κάπνισμα.
Ερευνητές της ιατρικής σχολής του Harvard εξέδωσαν έρευνα, σύμφωνα με την οποία, το 2010, ο αριθμός των θανάτων από αιτίες όπως η διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες και κάποιες μορφές καρκίνου, σχετίζονται με την έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας. Οι θάνατοι από αυτά τα αίτια έφτασαν τα 5.3 εκατομμύρια, με αυτούς που οφείλονται στο κάπνισμα να μην ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Η αύξηση της αθλητικής δραστηριότητας κατά 10% παγκοσμίως, θα μείωνε το ποσοστό των θανάτων κατά 553.000 ετησίως.

Υπάρχουν και άλλες έρευνες που αποδεικνύουν ότι η αδράνεια μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα και, συνεπώς, όσο περισσότερο μπορούμε να κινούμαστε καθημερινά τόσο καλύτερα. Ακόμα κι αν, κάθε μέρα, κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά διάδρομο ή ελλειπτικό, καλό είναι να περπατάτε περισσότερο, αλλά και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, στο γραφείο, ώστε να σηκώνεστε και να κινήστε, έστω και ελάχιστα. 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου