Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Φτιάξτε το δικό σας θαυματουργό έλαιο πορτοκαλιού!!!

Συντακτ_140404233608Το έλαιο πορτοκαλιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο έλαιο με πολλές αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ παράλληλα βοηθά πολύ στην όμορφη όψη της επιδερμίδας μας.
Γνωρίζοντας λοιπόν τη χρηστικότητά του δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε και εμείς να το φτιάξουμε στο σπίτι μας.
Τα υλικά μας:
-  Φλούδες πορτοκαλιού (όσες έχεις στη διάθεσή σου– κράτησε όσο λιγότερη απ΄ την «άσπρη» ψίχα μπορείς)
-  Γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά
-  Vodka
-  Φίλτρο καφέ ή τουλπάνι
-  1 χαρτοπετσέτα
Παρασκευή:
Ξεκινήστε με το να αποξηράνετε τις φλούδες τοποθετώντας τις πάνω σε μια χαρτοπετσέτα σε ζεστό μέρος και όχι στον ήλιο. Για τη διαδικασία αποξήρανσης μπορεί να χρειαστούν και δύο μέρες. Αν θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα κόψτε τις φλούδες σε κομμάτια.
Όταν αποξηραθούν τοποθετήστε τις στο βάζο μας. Παράλληλα βράστε το μπουκάλι της vodka σε ένα κατσαρολάκι με καυτό νερό. Ρίξτε έπειτα το περιεχόμενο του μπουκαλιού μέσα στο βάζο μέχρι να σκεπαστούν οι φλούδες. Σφραγίστε το καπάκι και ανακινήστε καλά! Για 3- 5 μέρες ανακινείτε καλά το βάζο.  Φιλτράρετε το μείγμα  σε ένα άλλο μπολάκι με τη βοήθεια  φίλτρου καφέ ή με ένα τουλπάνι. Σκέπαστε το μπολ με μία πετσέτα και άφησέ το για μερικές ημέρες. Το αλκοόλ θα εξατμιστεί και θα μείνει το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Το έλαιό σας είναι έτοιμο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!!! Πως; Από αποτοξινωση για το δέρμα και μάσαζ σώματος μέχρι αρωματικό χώρου και θεραπεία για το πονόλαιμο σε ζεστό αλατόνερο κάνοντας γαργάρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου