Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα Γυναικεία Ισλαμιστικά Τάγματα ξεκίνησαν δράση από τη Ράκα

Γυναικείο Ισλαμιστικό Τάγμα στη Ράκα, διακρίνεται το σήμα του FSA
Γυναικείο Ισλαμιστικό Τάγμα στη Ράκα, διακρίνεται το σήμα του FSA

Βρυξέλλες,  Δ. Πορφύρης, Π.Σταφυλά 
Όταν οι ισλαμιστές εισήλθαν  στην πόλη της Ράκα τον Μάιο του 2013 , το πρώτο πράγμαπου έκαναν ήταν να εκτελέσουν εν ψυχρώ  εκατοντάδες άνδρες ως συνεργάτες της συριακής κυβέρνησης.
Επιβάλλοντας αυτό το καθεστώς τρόμου κατάφεραν να την ελέγξουν ολοκληρωτικά. Τα Al manar και Al Akhbar (06/02/14) αναφέρουν ότι η στρατηγική ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης  ISIS  (Islamic State of Irak and Sham) επέβαλε  ”jizia” ειδικό φόρο υποτέλειας κατά των λεγόμενων “ντίμι” (χριστιανών που ζουν σε περιοχές που ανήκουν στο “νταρ αλ ισλαμ”δηλαδή “οίκο του ισλάμ”). Οι φονταμενταλιστές που επέβαλαν αυτόν τον κεφαλικό φόρο στους χριστιανούς εκτιμούν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι μ΄ένα μείζον πρόβλημα που απαιτούσε μια ριζική λύση:
Πώς γίνεται οι χριστιανοί της  Raqqa να παραμένουν άπιστοι -χριστιανοί-14 αιώνες μετά την εμφάνιση του Ισλάμ;Αποτελεί προτεραιότητα γι αυτούς να επανορθώσουν αυτήν την   «καταραμένη πλάνη».
Το κείμενο που εξέδωσαν προβλέπει εκτός του εξισλαμισμού,την καταβολή των  jizia,ή σ΄αντίθετη περίπτωση τον πόλεμο ενώ διασφαλίζει ένα αποκλειστικό προνόμιο για τους εμίρηδες της ISIS:να κατοικούν τα σπίτια των χριστιανών και να εκμεταλεύονται τις γυναίκες τους.  Εξανδραποδισμός. Η λαίλαπα του εξτρεμισμού δεν εξαιρεί ούτε τους μετριοπαθείς εγκλωβισμένους στην πόλη, μουσουλμάνους. Για τους καπνιστές η ισλαμιστική μπροσούρα προβλέπει ακρωτηριασμό των άνω άκρων και για όσους έχουν κοντά μαλλιά ως ποινή ορίζεται η εκτέλεση.
Εδώ και ένα μήνα, η ΙSIS ανακοίνωσε τη θέσπιση και εκπαίδευση  δυο γυναικείων ταγμάτων, το  ” al Khansa” και το “Um Riyan”. Σε αυτά γίνονται δεκτές μόνο ανύπαντρες ισλαμίστριες ηλικίας από 18 έως 25 ετών και λαμβάνουν μισθό 25 000 συριακές λίρες. Συμμετέχυν ως επί το πλείστον διεθνείς ισλαμίστριες. Στο ένα ηγείται η “μητέρα Ryan” τυνησιακής καταγωγής, η οποία είναι διεθνής τζιχαντίστρια μαζί με τον άνδρα της και μόλις είχαν φθάσει στη Συρία από το Ιράκ. Σκοπός των ταγμάτων είναι ο έλεγχος και η τήρηση της έννομης τάξης του Ισλάμ κατά την πιο ριζοσπαστική εκδοχή του. Υποβάλουν σε φυσική και ψυχολογική εξόντωση όσες  γυναίκες της Ράκκα  δε σέβονται τον νεοεισαγόμενο  Ισλαμικό Νόμο: Μαστιγώσεις όταν δεν φέρουν  Niqab , αν κάθονται σε καρέκλα ή αν μετακινούνται ασυνόδευτες από έναν  mouhrram (νόμιμο κηδεμόνα).
Το νέο Κορανικό σύστημα εκπαίδευσης για τις κοπέλες στη Ράκα
Το νέο Κορανικό σύστημα εκπαίδευσης για τις κοπέλες στη Ράκα

Η ένοπλη αντιπολίτευση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) για να υπεραμυνθεί στην κριτική που έχουν ασκήσει πολλά αραβικά μέσα, ανακοίνωσε μέσα από το al-Sharq al-Owsat δια του τοπικού αρχηγού της ’Ibrahim Muslem’,ότι αυτά “τα τάγματα ιδρύθηκαν για να μπορούν να κάνουν σωματικό έλεγχο στις γυναίκες” . Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη έχει εντελώς αλλάξει: γυναικείες φιγούρες κινούνται στους δρόμους σαν φαντάσματα καλυμένες από την κορυφή ως τα νύχια με ένα μάυρο πέπλο ενώ η εκπαίδευση για τις κοπέλες προβέπει μόνο μαθήματα κορανικής πίστης.
Γενικότερα, χριστιανοί,σιίτες,αλαουίτες,ισμαηλίτες και δρούζοι είναι τα θύματα μιας πολιτικής εθνοκάθαρσης που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους οι διάφορες φράξιες της συριακής ισλαμιστικής «επανάστασης».
Αποσπάσματα από συνέντευξη του Γάλλου πανεπιστημιακού Fabrice Balanche περί της εθνοκάθαρσης των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία:
Ο Διευθυντής της Ομάδας Ερευνών και Μελετών για την Μεσόγειο και την Μ.Ανατολή (GREMMO) στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο  Lyon ΙΙ, καθ. Fabrice Balanche παραχωρεί συνέντευξη για  την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εθνοθρησκευτικές κοινότητες στη Συρία.Για κάποιες απ΄αυτές, θεωρεί ότι επαπειλείται η ίδια η ύπαρξή τους ( fait-religieux.com ,02/02/14) :
-Πως εξελίσεται η κατάσταση για τους χριστιανούς ;
-Oι αντάρτες θέλουν να εκδιώξουν τους χριστιανούς.Αυτό είναι ολοφάνερο.Επίσης δεν υπάρχει χριστιανική φράξια στον FSA.Oι χριστιανοί των περιοχών που έπεσαν στα χέρια των ανταρτών έφυγαν.Άνδρες της Tζαμπχάτ αλ Νούσρα και μετριοπαθείς του FSA επιτέθηκαν στο χωριό Aramo κοντά στη Λαττάκεια που είχε ανάμεικτο πληθυσμό χριστιανών και αλαουιτών.Σκότωσαν 100 κατοίκους και απήγαγαν περίπου 150 άλλους κυρίως Αρμένιους.Αλλά ποιός μίλησε;Τουρκμένοι που μάχονται στο πλευρό της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης FSA επιτέθηκαν στη πόλη Kessab που βρίσκεται πιο βόρεια.Η πόλη κατοικείται κυρίως από Αρμένιους με μια μικρή μειοψηφία Αλαουιτών.Οι χριστιανικές πολιτοφυλακές Αυτοάμυνας τους απώθησαν.Αντάρτες επιτέθηκαν στο χωριό Sadad νοτιοανατολικά της Χομς όπου ζούσαν 3.000 χριστιανοί.Εκκλησίες βεβηλώθηκαν,πολίτες εκτελέστηκαν.Γενικά, άλλοι από τους χριστιανούς ενσωματώνονται στις πολιτοφυλακές της εθνικής Αυτοάμυνας,άλλοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση ειρηνικά αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η επιβίωσή τους εξαρτάται από την διατήρησή της στην εξουσία.
-Ποιοί αποτελούν σήμερα το αντάρτικο κατά του Bachar al Assad ?
-Εκτιμώ ότι είναι περίπου 150.000 με 200.000 μαχητές διαφόρων εθνικοτήτων. Υπάρχουν διάσπαρτες μικρές ένοπλες ομάδες άλλες σε χωριά κι άλλες σε συνοικίες.Υπάρχουν όμως και οργανώσεις μεγαλύτερες όπως η Liwa Al-Tawhid, στο Χαλέπι που ανήκει στους Αδερφούς Μουσουλμάνους.Ο FSA έχει κάποιες ομάδες που του είναι ακόμη πιστές αλλά υστερεί κατά πολύ έναντι των καθαρόαιμων ισλαμιστών της Jabhat Al-Nosra ή του Ansar al Sham…Αυτές οι οργανώσεις περιλαμβάνουν μαχητές εμπειροπόλεμους από το μέτωπο του Ιράκ και της Τσετσενίας ή του Αφγανιστάν και είναι πολύ πιο αποτελεσματικές αφού μάχονται για μια ιδεολογία της οποίας είναι προσήλυτοι. Η ιδεολογία τους είναι ολοφάνερη: πρόκειται αρχικά να εγκαταστήσουν στη Συρία ένα χαλιφάτο με ισλαμικό δίκαιο..αυτός άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο ο al Zawahiri, ο αρχηγός της al Qaïda, κήρυξε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο djihad εναντίον του Bachar al Assad.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου