Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

9 πράγματα που δεν περίμενα να νιώσω όταν έγινα μαμά

9 πράγματα που δεν περίμενα να νιώσω όταν έγινα μαμά
Από την Ζαχαρία Πηνελόπη

Κοιτάς το παιδί σου και νιώθεις ότι ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς σου είναι έτοιμο να βγει από το σώμα σου… γιατί απλά είναι εκεί έξω, μαζί του, μέσα του, για πάντα! 
Παρόλο που κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για το τι να περιμένει κανείς όταν γίνεται γονιός, είναι αλήθεια ότι ο καθένας από εμάς τα ανακαλύπτει μόνο όταν τα ζει. Και συνειδητοποιεί τελικά ότι, ενώ έδωσε ζωή σε ένα πλασματάκι, αυτό με τη σειρά του ήρθε για να του θυμίζει τι σημαίνει ζωή! Να, λοιπόν, 9 υπέροχα πράγματα που κανείς δεν μου είχε πει ότι θα νιώσω μεγαλώνοντας ένα παιδί…

1. Κάθε φορά που το παιδί σου μαθαίνει κάτι καινούργιο -όσο «ασήμαντο ή αναμενόμενο κι αν είναι αυτό- νιώθεις τόσο περήφανη σαν να έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του κόσμου! Και καμαρώνεις... απλά επειδή είσαι η μαμά του
2. Το πρόσωπό του λάμπει από έκπληξη και χαρά για τα πιο απλά πράγματα, όπως είναι το νερό που τρέχει από τη βρύση. Και αυτή η λάμψη στο μουτράκι του κάνει την καρδιά σου να θέλει να εκραγεί από ευτυχία!
3. Παρόλο που ο ύπνος είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά σου, μαθαίνεις με έναν ανεξήγητο τρόπο να λειτουργείς σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Και είσαι διατεθειμένη κάθε βράδυ (ασταμάτητα) να κρατάς το χέρι του παιδιού σου λίγο παραπάνω, μέχρι να καταφέρει να το πάρει ο ύπνος, ή να το κρατάς αγκαλιά μέχρι να αποκοιμηθεί, νιώθοντας την ανάσα του στο στήθος σου. Και μετά απ’ όλα αυτά, δεν σε νοιάζει να ξυπνήσεις νωρίτερα το πρωί, προκειμένου να προλάβεις, πριν φύγεις για δουλειά, να μοιραστείς την αγκαλιά σου μαζί του για άλλη μία φορά!        
4. Δεν σε απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι πλέον δεν σε παίρνει οικονομικά να αγοράσεις τόσα καλλυντικά και κρέμες, μιας και τα προϊόντα για τη φροντίδα του μωρού σου έχουν πάρει τη θέση τους. Άλλωστε, μια μικρή έστω δόση από τη μοναδική μυρωδιά που αναδίδουν τα μαλλάκια του αρκεί, για να ξεχάσεις οτιδήποτε άλλο!      
5. Η ζωή σου μετατρέπεται σε μια απολαυστική παράσταση διαρκείας, όπου ακόμα και το κατέβασμα στις σκάλες απαιτεί ένα τραγούδι κι ένα χορό. Και αυτές οι καθημερινές αυτοσχέδιες ερμηνείες θα αποδειχθούν οι πιο ανέμελες της ζωής σου! 
6. Συνειδητοποιείς ότι αγαπάς αυτό το μικρό πλασματάκι περισσότερο ακόμα κι από τον ίδιο σου τον εαυτό! Και κάθε απόφαση που καλείσαι να πάρεις στη ζωή σου περιστρέφεται απλά και μόνο γύρω από αυτό!
7. Κάθε γελάκι ή φωνούλα που βγαίνει από το στόμα του είναι αρκετά για να σε κάνουν να αφήσεις πίσω μια δυσάρεστη μέρα. Όσο για μια σφιχτή αγκαλιά ή ένα απρόσμενο φιλί; Είναι ικανά να «σβήσουν» την ένταση μιας ολόκληρης εβδομάδας!
8. Δεν θυμάσαι καν πώς επιβιώνεις ετοιμάζοντας φαγητό στις 5.30 το πρωί, ενώ τραγουδάς με μια κουτάλα για μικρόφωνο, φορώντας πιτζάμες και παντόφλες… διασκεδάζοντας σαν έφηβος που είναι σε πάρτι με τους συμμαθητές του!
9.Κοιτάς το παιδί σου και νιώθεις ότι ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς σου είναι έτοιμο να βγει από το σώμα σου… γιατί απλά είναι εκεί έξω, μαζί του, μέσα του, για πάντα! 

Από τη μαμά και μπλόγκερ Kaylee Scottaline.
 Αντιγραφή από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου