Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η απίστευτη ανακοίνωση σε πτήση που «πάγωσε» τους επιβάτες -«Ξέρει κανείς να πιλοτάρει;»

Ηταν 20 Δεκεμβρίου του 2013 όταν οι επιβάτες της πτήσης της United Airlines από το Ντε Μουάν της Αϊόβα στο Ντένβερ του Κολοράντο έμελλε να ζήσουν έναν απόλυτο εφιάλτη στον αέρα.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πτήσεις. Ακολούθησε ανακοίνωση από το πλήρωμα του αεροσκάφους μέσα από την οποία γινόταν έκκληση για γιατρό.

Σύμφωνα με την Telegraph, στην έκκληση η Λίντα Αλγουάις, νοσοκόμα από την Καλιφόρνια.
Η Λίντα οδηγήθηκε στο πιλοτήριο, όπου βρήκε τον πιλότο του αεροσκάφους να μουρμουρίζει ακατάληπτα και να έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά τις αισθήσεις του, λόγω καρδιακής προσβολής.
Με τη βοήθεια της Ειμι Σόρενσον από το Γουαϊόμινγκ, μίας άλλης νοσοκόμας, η οποία βρισκόταν στο αεροσκάφος, τον οδήγησαν στην κουζίνα όπου δημιούργησαν έναν «τεχνητό απινιδωτή» για να τον επαναφέρουν.
Η τύχη των επιβατών βρισκόταν πλέον στα χέρια τους συγκυβερνήτη, ο οποίος ανέλαβε το πιλοτήριο.
Ωστόσο, η αγωνία κορυφώθηκε όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δεύτερη ανακοίνωση: «Εχει κανείς εμπειρία πλοήγησης αεροσκάφους;».
Τελικώς, ωστόσο, η συγκυβερνήτης προσγείωσε το αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Ομάχα, με τον ασθενή πιλότο να επιβιώνει της καρδιακής προσβολής.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου