Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Συμπλήρωση σε πρωινή ανάρτηση



Πρέπει και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι όχι μόνο να αντιλαμβάνονται την βαρύτητα των υποχρεώσεων σας αλλά και να συμμετέχουν ενεργά βοηθώντας σας να τις φέρετε εις πέρας. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα σας απαλλάξει από τις τύψεις και τις ενοχές αλλά θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο κοντά στους αγαπημένους σας και αυτό με τη σειρά του θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε.

Ο χρόνος σας είναι σαφέστατα πολύτιμος και οι έξυπνες επιλογές είναι αυτές που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια.
Μία καλή λύση για να μπορέσουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας να κατανοήσουν τις δυσκολίες σας, είναι το να κατανοήσουν πόσος χρόνος σας χρειάζεται πραγματικά για να κάνετε το καθένα από αυτά που κάνετε. Γι’ αυτό βρείτε κατάλληλη ευκαιρία για να κάνετε κάτι την ώρα που σας παρακολουθεί κάποιο από τα μέλη της οικογένειας. Ταυτόχρονα χρονομετρείστε την εργασία σας. Με τον ίδιο τρόπο χρονομετρείστε και άλλες από τις δραστηριότητες στο σπίτι. Και σε δεδομένη ευκαιρία παρουσιάστε την δυσκολία χρόνου που υπάρχει με όλες αυτές τις δραστηριότητες. Είμαι σίγουρος ότι τότε θα καταλάβουν αρκετά πράγματα για το αν και πως «βγαίνουν» πέρα οι δουλειές που κάνετε.
Σε άλλη περίπτωση προφασιστείτε ασθένεια ή κάποια άλλη απουσία από την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων, και τότε θα δουν και οι άλλοι πόσα κάνατε τόσο καιρό και το αξιολογούσαν για «τίποτα».
Μια άλλη λύση είναι η ανά περιόδους ανακατανομή ορισμένων εργασιών μέσα στην οικογένεια. Π.χ. ποιος θα πάει τα παιδιά στο φροντιστήριο, ποιος θα μαγειρέψει, ποιος θα διαβάσει τα παιδιά, ποιος θα απλώσει τα ρούχα από το πλυντήριο, ποιος θα στρώσει το τραπέζι, ποιος θα πλύνει τα πιάτα, κλπ. Βεβαίως εννοείται ότι (με διάκριση) κάποια πράγματα θα τα αναλάβουν και τα παιδιά. Μερικές φορές και η κλήρωση λύνει κάποια τέτοια θέματα.
Πάντως η γκρίνια δεν είναι καλός σύμβουλος για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου θέματος. Χρειάζεται έξυπνη ενημέρωση και έξυπνες λύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου