Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τρόποι που δεν έχεις σκεφτεί για να κόψεις το κάπνισμα

Η δημιουργία ενός κατάλληλου προγράμματος για εσάς είναι το μυστικό για να εγκαταλείψετε το κάπνισμα . 

Το κατάλληλο πρόγραμμα σας δίνει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια στη διακοπή του καπνίσματος...
Εάν είστε ένας από τους πολλούς καπνιστές και άλλους χρήστες του καπνού , ξέρετε ότι πρέπει να σταματήσετε - απλά δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε

Η δημιουργία ενός πλάνου- σχεδίου διακοπής του καπνίσματος , μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας. Το πρόγραμμα σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις φυσικές και συναισθηματικές καταστάσεις, ζητήματα που προκύπτουν συχνά όταν σταματήσετε το κάπνισμα .

Οδηγός Δράσης

Η επιλογή της ημέρας για την εγκατάλειψη
Σίγουρα , μπορεί να είστε σε θέση να απαρριθμήσετε πολλούς λόγους για να σταματήσετε το κάπνισμα . όπως τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το κάπνισμα , το κοινωνικό στίγμα , η δαπάνη ή η πίεση από τους αγαπημένους . Αλλά μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πότε είστε έτοιμοι να σταματήσετε το κάπνισμα . 

Μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο να σκέφτεστε τη διακοπή του καπνίσματος πριν να είστε έτοιμοι να το κάνετε πραγματικότητα . Εάν σκέφτεστε για την εγκατάλειψη , προχωρήστε, αποφασίστε μια συγκεκριμένη μέρα - κλείσετε την ημέρα σας - και στη συνέχεια το σχέδιο για αυτό.

Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ημέρα μέσα στον επόμενο μήνα . Μην ορίζετε την ημέρα σας πάρα πολύ μακριά στο μέλλον , γιατί μπορείτε να το βρείτε δύσκολο να το ακολουθήσετε. Έχοντας μια μέρα στο μυαλό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για το τι πρέπει να περιμένετε και να φανεί χρήσιμη υποστήριξη . 

Διαλέξτε μια τυχαία μέρα και όχι μια μέρα που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς , όπως γενέθλια , διακοπές ή μια ημέρα της εβδομάδας που είναι κατά κανόνα λιγότερο αγχωτικό για σας.

Σημειώστε την ημέρα. Κάντε ένα μεγάλο συμβολισμό της ημέρας αυτής στο ημερολόγιό σας . Είναι μια σημαντική μέρα στη ζωή σας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσετε.

Συζητήστε με το γιατρό σας . Αν δεν έχετε μιλήσει με το γιατρό σας ή τον επαγγελματία υγείας ακόμα για να κόψετε το κάπνισμα , κάντε το τώρα . Ρωτήστε για την παροχή συμβουλών να σταματήσετε το κάπνισμα και τα φάρμακα . Χρησιμοποιώντας είτε συμβουλευτική ή φαρμακευτική αγωγή βελτιώνει τις πιθανότητες επιτυχίας σας . 

Ο συνδυασμός τους είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή φάρμακο βουπροπιόνη ( Zyban ) και βαρενικλίνη (Chantix) , θα πρέπει να ξεκινήσετε τη φαρμακευτική αγωγή μια εβδομάδα ή δύο πριν κλείσετε την ημέρα σας.

Κάντε Συμμάχους

Ενημερώστε την οικογένεια , τους φίλους και τους συναδέλφους να ξέρουν την ημέρα που εσείς ορίσατε για να σταματήσετε το κάπνισμα . Κάντε τους συμμάχους σας . Μπορούν να παρέχουν μεγάλη ηθική υποστήριξη . Πείτε τους μάλιστα πως μπορούν να γίνουν και πιο υποστηρικτικοί στην προσπάθειά σας να σταματήσετε το κάπνισμα .

Καθαρίστε το σπίτι

Απαλλαγείτε από τα είδη καπνίσματος και τα αναλώσιμα στο σπίτι σας, το αυτοκίνητο , το γραφείο και από άλλα μέρη . Μην αφήνετε τσιγάρα στο χέρι " ακριβώς σε περίπτωση» - μπορεί να μην είστε σε θέση να αντισταθείτε στον πειρασμό .

Αποθέματα

Έχετε στοιχεία για το χέρι που μπορεί να υποκαταστήσουν το τσιγάρο και συνηθίστε να έχετε στο στόμα σας , όπως τσίχλα χωρίς ζάχαρη , σκληρή καραμέλα , κανέλα και τραγανά λαχανικά .

Συμμετοχή up

Όσο μεγαλύτερη υποστήριξη έχετε , τόσο πιο πιθανό είναι να σταματήσετε το κάπνισμα με επιτυχία . Βρείτε ομάδες υποστήριξης . Πολλά νοσοκομεία και κλινικές προσφέρουν μαθήματα ή ομάδες .. Μπορείτε να πάρετε ακόμη και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας , τα μηνύματα κειμένου ή ειδοποιήσεις για να σας βοηθήσουν.

Προηγούμενη εμπειρία
Εάν έχετε προσπαθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα πριν, αλλά δεν τα καταφέρα τε, μην απογοητεύεστε. Σκεφτείτε ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και γιατί και ξεκίνησε και πάλι . Τι λειτούργησε και τι δεν έκανε; Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά . Για παράδειγμα , κάντε μια λίστα. Κρατώντας ένα ημερολόγιο οι προσπάθειές μπορούν να έχουν αποτέλεσμα , να παρακολουθείτε τα συναισθήματα και καταστάσεις που θα σας προέτρεπαν να ανάψετε ένα τσιγάρο.

Χειρισμός

Μην καπνίζετε , ούτε καν « μόνο ένα ».

Ξεκινήστε με θεραπεία υποκατάστασης της νικοτίνης , αν έχετε επιλέξει αυτή τη μέθοδο .

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας από τους λόγους σας να σταματήσουν το κάπνισμα .

Πίνετε άφθονο νερό ή χυμό .

Κρατήστε σωματική δραστηριότητα .

Αποφύγετε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που προκαλούν την επιθυμία σας να καπνίσετε .

Παρακολουθείστε μια ομάδα υποστήριξης , συμβουλευτικές συνεδρίες ή τάξεις για να σταματήσετε το κάπνισμα .

Πρακτική διαχείριση του άγχους και τεχνικές χαλάρωσης .
Κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα με δακτυλογράφηση, γράφοντας , συμπιέζοντας μια μπάλα ή το πλέξιμο .
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου