Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πάχυνε το παιδί σου στις διακοπές; Αντιμετωπίστε το!


child_weight

Στις διακοπές, συνήθως, καταργούμε πολλούς από τους διατροφικούς κανόνες, που ακολουθούμε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Αφήνουμε τα παιδιά να τρώνε παγωτό πιο συχνά, δεν λέμε όχι σε ένα αναψυκτικό ή σε ένα γλυκό. Πολλές φορές αλλάζουμε το διαιτολόγιό μας και μαζί και των παιδιών.

Θέλει, όμως, προσοχή. Εάν συνεχίσουμε αυτήν τη ζωή όλον τον χειμώνα, τότε το πιο πιθανό είναι τα παιδιά σας όχι μόνο να διατηρήσουν τα παραπανίσια κιλά, αλλά να «φορτωθούν» και άλλα.
Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε, αν αυξήθηκε το βάρος τους. Το πρώτο, που πρέπει να δείτε είναι, εάν μαζί με το βάρος πήραν και το ανάλογο ύψος.
Για κάθε εκατοστό αντιστοιχεί και αύξηση 1-2 κιλών, ανάλογα με τη σωματική διάπλαση και την ηλικία τους.
Εάν αυξήθηκε μόνο το βάρος:
• Ακολουθήστε τις «καλές» διατροφικές συνήθειες του παιδιού και το ωράριο των γευμάτων και του ύπνου, που είχε πριν από τις διακοπές.
Να θυμάστε ότι το ιδανικό είναι: τρία γεύματα την ημέρα και δύο υγιεινά σνακ. Συμπεριλάβετε 3-4 φρούτα την ημέρα και λαχανικά.
Φροντίστε να υπάρχει σπιτικό φαγητό.
Αντικαταστήστε τα γλυκά και το παγωτό με παγωμένο γιαουρτάκι ή κέικ ή κρέμες από άνθος αραβοσίτου. Μην του κόψετε απότομα τα γλυκίσματα, γιατί και τα χρειάζεται και θα αντιδράσει έντονα. Απλά, αλλάξτε προϊόντα.
Η συστηματική άσκηση ή κάποιο άθλημα, που μπορεί να έκανε το παιδί κατά τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να συμπεριληφθεί ξανά στο καθημερινό πρόγραμμα. Έτσι και πάλι το σώμα του θα έχει την τάση να επανακτήσει το φυσιολογικό βάρος.
Κόψτε τα αναψυκτικά. Οι φυσικοί χυμοί είναι ό,τι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου