Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα, σήμερα, για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού παραβόλου

050913145008_8883Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή η πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στην πρώτη φάση λειτουργίας της εφαρμογής, θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους δημόσιους φορείς αποδέκτες παραβόλων.
Η διαδικασία
Για την αγορά του e-παράβολου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-παράβολο».
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.
Αναλυτικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει:
Δημιουργία παράβολου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παράβολου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παράβολου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια, θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.
Πληρωμή παράβολου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e- παράβολου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, με τον «κωδικό παράβολου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα- ΑΤΜ, Web banking και phone banking).
Κατάθεση παράβολου στον φορέα: Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει- χρησιμοποιήσει το e- παράβολο στον φορέα και, στη συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-παράβολου μέσω της εφαρμογής.
Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e-παράβολου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή.
Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον δημόσιο φορέα.
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου