Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τα βεγγαλικά δεν ειναι ένα αθώο πασχαλινό παιχνίδι!

fireworks (1)Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες οι έφηβοι που αρέσκονται στον εντυπωσιασμό και το εκτυφλωτικό θεάμα των βεγγαλικών, είτε προμηθεύονται είτε κατασκευάζουν μόνοι τους αυτοσχέδια βεγγαλικά με στόχο να μετατρέψουν τη βραδιά της Ανάστασης σε ένα υπερθέαμα χωρίς πολλές φορές να σκέφτονται τις ατυχείς συνέπειες των πράξεων τους. Για μία ακόμα χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και
βεγγαλικών .
Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.
fireworks» Επιμένουμε στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Αρκετά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία πέρα από σοβαρές σωματικές βλάβες επιφέρουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες, οφείλουμε όμως και εμείς ως γονείς και εκπαιδευτικοί να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων. Δυστυχώς το να προμηθευτούν αυτά τα είδη παραμένει εξαιρετικά εύκολο, πολύ απλά από το κατάστημα της γειτονιάς τους. Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται «φονικά όπλα» που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας!»
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου