Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ Οι πολλές ώρες τηλεόρασης ανεβάζουν την πίεση των παιδιών



Έρευνα έδειξε πως οι πολλές ώρες τηλεόρασης όπως και τα πολλά βιντεοπαιχνίδια βλάπτουν την υγεία των παιδιών και αυξάνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.
Πρόκειται για μελέτη που για πρώτη φορά συσχετίζει άμεσα αυτή τη συνήθεια των παιδιών με την αύξηση της πίεσης του αίματος και μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ασχέτως εάν το παιδί είναι παχύ ή λεπτό.

Οι επιστήμονες μελέτησαν παιδιά τριών έως οκτώ ετών επί μία εβδομάδα, με τη βοήθεια ειδικής συσκευής που προσδιόριζε πόσο κινητικά ήταν, σε συνδυασμό με πληροφορίες που πήραν από τους γονείς σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των παιδιών τους.
Τα παιδιά έκαναν τέτοιου είδους καθιστική ζωή κατά μέσο όρο πέντε ώρες την ημέρα και βρίσκονταν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μπροστά από μια οθόνη.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση "Αrchives of Ρediatrics and Αdolescent Μedicine" και έγινε από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που υποστηρίζουν πως βρέθηκε άμεση σχέση της πίεσης με τις ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης.
Άσχετα με το βάρος του παιδιού, η πίεση του αίματος ήταν σημαντικά υψηλότερη στα παιδιά που έβλεπαν τον περισσότερο χρόνο τηλεόραση ή έπαιζαν τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια, σε σχέση με όσα παιδιά σπαταλούσαν τον μικρότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους πάνω από δύο ώρες μπροστά από μια τηλεόραση κάθε μέρα και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με τουλάχιστον μία ώρα φυσικής άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου