Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ


Η ημερομηνία του γάμου για τα νεαρά παιδιά, ορίστηκε τον επόμενο μήνα. Οι προετοιμασίες προχωρούσαν πυρετωδώς. Φαινομενικά όλα πήγαιναν καλά. Και όλοι μακάριζαν τα τυχερά παιδιά. Να όμως που μια φίλη της νύμφης είχε ερωτευτεί το γαμπρό! Και για να τον κάνει δικό της πρόστρεξε για βοήθεια σε μια μάγισσα. Η μάγισσα για αμοιβή αντί για χρήματα της ζήτησε μερικές τρίχες από τα μαλλιά της. Η νεαρή κοπέλα χωρίς να υποψιαστεί τίποτα συμφώνησε. Φεύγοντας, η μάγισσα της είπε: «Πήγαινε και σύντομα ο γαμπρός θα είναι δικός σου!»
Από εκείνη την ημέρα η κοπέλα εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία να συναντιέται με τον ανυποψίαστο γαμπρό. Δεν χρειάστηκε και πολύ μαεστρία εκ μέρους της , για να τον κερδίσει. Ο γαμπρός παθιασμένος από τον έρωτα της ζήτησε να παντρευτούν το συντομότερο. Και μέσα σε ένα μήνα παντρεύτηκαν.
Για έναν ολόκληρο χρόνο όλα ήταν μέλι γάλα. Η ευτυχία τους όμως δεν κράτησε για πολύ. Η κοπέλα χωρίς καμία αιτία αισθάνθηκε ένα γαργάλισμα στον λαιμό της. Οι γιατροί σήκωσαν ψηλά τα χέρια. Δεν μπορούσαν να βρουν άκρη. Ημέρα με την ημέρα η κατάστασή της επιδεινωνόταν. Τώρα έπασχε και από δύσπνοια . Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες πέθανε. Από τι πέθανε; Από τα ίδια της τα μαλλιά που είχε την ανοησία να τα δώσει στην μάγισσα. Τι κατάλαβε; τι κέρδισε; Πόσες καρδιές πλήγωσε;
Αββάς ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ
(Από το περιοδικό Στύλος Ορθοδοξίας, Τσουκαλάδες Παραβόλας Αγρινίου τ. 49) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου