Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ


«Πέρυσι με φτιάξατε ψεύτικο. Πλαστικό έλατο. Κι εσείς φαίνεστε για αληθινοί χριστιανοί, αλλά είστε ψεύτικοι! Πλαστικοί χριστιανοί. Υποκριτικά γιορτάζετε! Στα χείλη σας είναι ο Χριστός, στην καρδιά σας όμως ο διάβολος.

Φέτος με κατεβάσατε από τα ψηλά βουνά, με ξεριζώσατε. Αποψιλώνετε τα δάση. Έτσι έχετε αποψιλώσει και τη ζωή σας. Ξεριζωμένη η πίστη! Τι θα την κάνετε τη νέα γενιά χωρίς πίστη;

Μου στήσατε στη βάση και μια φάτνη. Φάτνες όμως δε θέλετε στα σπίτια σας! Κούνιες παιδιών δε φιλοξενείτε! Αφήσατε και πάλι τον Ηρώδη και μπήκε στο σπίτι σας και έσφαξε το μικρό Χριστό, που ήθελε να γεννηθεί στην οικογένειά σας. Πετάξτε την ψεύτικη φάτνη, δεν υποφέρω την υποκρισία σας! Όπως δεν αντέχω να γιορτάζετε «την παγκόσμια ημέρα του παιδιού», όταν στραγγαλίζετε το δικαίωμα του παιδιού για τη ζωή.

Μου βάλατε και μουσική. Ακούγεται το «άγια νύχτα». Μα η ζωή σας γίνηκε σατανική νύχτα. Σε λίγο θα αντηχήσουν εκκωφαντικές μουσικές. Ακόμα και τη νύχτα των Χριστουγέννων, που ακούγεται η αγγελική χορωδία και οι χριστιανοί ετοιμάζονται να πάνε στην εκκλησία, εσείς στα ρεβεγιόν σας θα αποτελείτε τη σατανική παραφωνία.

Και λαμπιόνια μού ανάψατε κι αναβοσβήνουν. Κάτι άλλα όμως φώτα έχουν σβήσει! Διακοπή ρεύματος! Καμιά σύνδεση με το φως, με το άστρο της Βηθλεέμ! Ετούτη τη νύχτα, τη Χριστουγεννιάτικη, ανάβει ο προβολέας του Ουρανού. Γιατί κλείνετε ερμητικά το παράθυρο της ψυχής σας;

Στην κορυφή μου βάλατε κι ένα ψεύτικο άστρο. Δε βλέπω όμως να έχετε ταπείνωση σαν τους Μάγους. Δε θαυμάζετε «Αυτού τον αστέρα». Θαμπώνεστε από άλλα άστρα, της τέχνης της μπάλας, της πολιτικής, της διαφθοράς! Ζητάτε την πορεία σας στην τύχη, που χαράζουν οι βλακείες με τους αστερισμούς και τα ζώδια.

Μου κρεμάσατε και αγγελούδια χάρτινα. Άγγελοι στην κόλαση; Στις κραυγές του μίσους, στα χαχανητά της ξέφρενης ζωής, στους κρότους των όπλων, στις κλαγγές της αθεϊστικής μανίας, χάνεται το τραγούδι της ειρήνης, που τραγούδησαν οι άγγελοι τη νύχτα εκείνη τη μεγάλη.

Σε λίγο θα με πετάξετε στα άχρηστα, όπως έχετε πετάξει τα ιδανικά, την αγάπη και την ειρήνη στη χωματερή της σκοπιμότητας και της αδικίας! Σας εύχομαι να τα σκεφτείτε αυτά που σας είπα και να γιορτάσετε αλλιώτικα Χριστούγεννα»!

(Από το περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου